Petak, 21 Juna, 2024

Almir Ljeskovica (SDA): Prijedlozi odluka o dodjeli Javnih priznanja su usvojeni jednoglasno

Tako će biti dodjeljena Povelja Grada Visoko (pojedinačna) prim.mr.sc.dr. Senadu Derviševiću, te prim.dr. Senadu Karavdiću za unapređenje i razvoj zdravstva i izuzetan doprinos u liječenju građana Visokog za vrijeme agresije u ratnoj bolnici Visoko, ali i poslije ratnom periodu u Kantonalnoj bolnici Zenica.

Povelja Grada Visoko (kolektivna) Gorskoj službi spašavanja (GSS) Visoko za nesebičan doprinos i pomoć u spašavanju života Turskom narodu, pogođenog katastrofalnim zemljotresom i pozitivnom predstavljanju Grada Visoko.

Povelja Grada Visoko za životno djelo će biti posthumno dodijeljena majoru Miji Mateši za doprinos u odbrani Grada Visoko i očuvanju cjelovite države Bosne i Hercegovine.

Počasnim građaninom Grada Visoko za 2023.godinu će biti proglašen dr. Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema IZ u BiH za značajan doprinos u odbrani i očuvanju Bosne i Hercegovine, te širenju mira i zajedništva gdje je u prethodnom periodu svojim djelovanjem smirivao tenzije koje su postojale u javnom prostoru.

povezani članci

Najnovije