Petak, 21 Juna, 2024

Aleksa Pecelj pobjednik turnira “Longoni Visoko Open”

Proteklog vikenda Sportski bilijar klub “Mezz” iz Visokog bio je domaćin velikog turnira u bilijaru na kojem je učešće uzelo 147 takmičara iz cijelog svijeta.

Turnir je dio “Nineball BALKAN TOUR” turneje, a igrao se pod imenom “Longoni Visoko Open” i nalazi se na Matchroom kaledaru koji se boduje za svjetski ranking. Na ovom velikom sportskom događaju nastupilo je i nekoliko svjetskih šampiona i mnogo velikih majstora ove igre, te su svi oni bili dio ovog spektakla u Visokom.

U velikom finalu su se sastali Aleksa Pecelj iz Srbije i Ante Šola iz Hrvatske, a pobjedu je slavio Aleksa Pecelj. U polufinalnim mečevima sastali su se Aleksa Pecelj i Mustafa Alnar iz Sjevernog Kipra, te Ante Šola i Sanjin Pehlivanović iz Bosne i Hercegovine, a tabela za prvih izgleda 16 ovako:

1 Aleksa Pecelj SRB
2 Ante Šola CRO
3 Sanjin Pehlivanović BIH
4 Mustafa Alnar TUR
5 Spasian Spasov BUL
5 Roberto Bartol CRO
5 Vanja Kovačević BIH
5 Mohammad Soufi SYR
9 Christos Papageroiou GRE
9 Niels Feijen NED
9 Ana Gradišnik SLO
9 Marko Lišnić CRO
9 Slaven Kozarić BIH
9 Benjamin Mujičić BIH
9 Maks Benko SLO
9 Kalin Varbanov BUL

U razgovoru sa učesnicima turnira došlo se do općeg utiska da je ovo zasigurno bio jedan od najboljih turnira na Balkanu u posljednjih 10 godina. Samo takmičenje je proteklo u fer i sportskoj atmosferi.

“Ne znam kako da krenem pošto sam još pod svježim utiscima ali da pokušam ovako, prvenstveno želio bih da se zahvalim svim učesnicima takmičenja iz svih krajeva svijeta što su svojim učešćem uveličali ovaj naš turnir i bili dio jedne prelijepe priče ovdje u Visokom. Za ovaj turnir smo se zaista potrudili da takmičarima omogućimo sve uslove za igru. Imamo obavezu da sve bude u najboljem redu jer se cijela turneja boduje za Matchroomov svjetski ranking. Hvala kompaniji Longoni, našem generalnom sponzoru turneje Nineball BALKAN TOUR i nadam se da smo kao i do sada opravdali njihova očekivanja. Također bih se zahvalio svim sponzorima, ljudima i organizacijama koji su na bilo koji način podržali ovaj naš projekat. Hvala i našoj publici koja je tokom čitavog turnira bila na visokom nivou. Čestitke svakako idu osvajaču Aleksi Pecelju koji je još jednom potvrdio svjetsku klasu i svim nagrađenima. Naredni turnir istog karaktera je već u septembru (16-17) u Loznici u Balkanicu, najvećem bilijar klubu u regionu i već sada mogu obećati još veći spektakl” riječi su Senada Pehlivanovića, jednog od organizatora ovog takmičenja.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

Najnovije