Četvrtak, 25 Jula, 2024

Aktivnosti SRK “Visoko”

U subotu je na rijeci Fojnici, staza “Sicilija”, održano klupsko takmičenje SRK “Visoko” u disciplini “Ulov ribe udicom na plovak” za sve kategorije, a nakon tri sata takmičenja ostvareni su sljedeći rezultati:

Kategorija: Kadeti

1.mjesto Fazlić Davud 665 poena

Kategorija: Juniori

1.mjesto Gurdić Munib 4.750 poena
2.mjesto Devlić Daris 1.650 poena
3.mjesto Mostić Amar 1.000 poena

Kategorija: Veterani (Master)

1.mjesto Smajlović Asif 4.395 poena
2.mjesto Bašić Rešad 2.980 poena

Kategorija:Seniori

1.mjesto Bašić Semir 4.920 poena
2.mjesto Bašić Sead 3.390 poena
3.mjesto Koljenović Emir 2.635 poena

Vrijeme je bilo dobro za ribolov, što se može potvrditi podatak da je na stazi za tri sata ulovljeno 26,385 kg ribe. Najuspješniji takmičar i majstor staze bio je Bašić Semir sa ulovom od 4.920 poena. Poseban značaj na klupskom takmičenju je učestvovanje većeg broja takmičara u mlađim kategorijama.

U kategoriji Veterana, dva takmičara SRK “Visoko” su se oprostila od takmičarskog ribolova i klub im se ovom prilikom zahvaljuje na prestavljanju SRK “Visoko”, kao i vrhovnom sudiji Fazlić Harisu koji je vodio takmičenje.

Pored ovog tamičenja, u organizaciji Saveza sportskih ribolovnih društava Ze-do kantona održana je Liga Ze-do kantona u 3 kola, disciplina “Ulov ribe udicom na plovak”.

U ukupnom poretku SRK “Visoko” je zauzeo 7. mjesto ekipno u konkurenciji 12 ekipa, a ekipu su činili Koljenović Emir, Smajlović Asif, Bašić Semir i Bašić Sead, dok je vođa ekipe bio Gurdić Munib.

RTV Visoko/Visoko.co.ba

povezani članci

Najnovije