Nedjelja, 23 Juna, 2024

AJLA ČAUŠEVIĆ- NISKA VISOČKOG ĐERDANA U HUMANOJ MISIJI

Sa svojih 16 godina i uz veliku želju koja je poput magneta privlači u svijet poezije i proze protkan kritičkim osvrtom na svakodnevnicu, Ajla Čaušević je dostigla trenutak kada njeno stvaralaštvo ima humanu misiju.

Knjigu “Misli, svijet i 21. vijek” je napisala da bi probudila svijest mladih ljudi. Tvrdi da mladi moraju biti svjesni, jer na njima svijet ostaje i da ga samo oni mogu promijeniti na bolje. Za sebe kaže da je kao Don Kihot u borbi sa vjetrenjačama, ali ako svaki mlad čovjek svaki dan učini bar jednu dobru stvar, postoji mogućnost da uništimo vjetrenjače.

Imala je već tri promocije (KC Altindag, Gimnazija Visoko i OŠ “Kulin Ban”) sa ciljem prodaje što većeg broja knjiga, jer sav prikupljeni novac Ajla će donirati djeci sa posebnim potrebama.

Ajla Čaušević u svijet poezije i proze zakoračila je jako rano. Još u osnovnoj školi, nakon što su se sva naučena slova pretvorila u male igračke za slaganje misli i rima na papir. Kratki tekstovi, pjesmice i pjesme nizale su se kao niske đerdana kojim želi poslati poruku ljudima. Poruku o svijetu koji nas okružuje pisanu emocijama skrivenim u dubini duše.

Ajla Čaušević je završila osnovnu školu “Safvet-beg Bašagić”, a visočka gimnazija joj je nova stvaralačka baza.

Podržimo je u njenoj humanoj misiji.

povezani članci

Najnovije