Četvrtak, 29 Februara, 2024

Adnan Džafić novi igrač FK Velež

Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba da je Adnan Džafić od danas službeno novi igrač našeg Kluba.

U prisustvu direktora FK Velež gospodina Sanjina Alagića, danas je u službenim prostorijama Kluba potpisan ugovor koji će ovog tridesettrogodišnjeg igrača ofanzivnog reda vezati za Rođene do kraja sezone 2023/24.

Adnan Džafić rođen je 10. maja 1990. godine u Visokom, Bosna i Hercegovina. Ponikao je u NK Bosna Visoko, da bi karijeru potom nastavio u češkom FK Čáslav, u kojem se zadržao ukupno tri sezone. Ipak, najduže se zadržao u tadašnjem FK MAS Táborsko, danas FK Silon, i to ukupno pet sezona u kojima je odigrao 136 utakmica uz postignutih 36 golova. Pored toga, nastupao je i za češke prvoligaše FK Mladá Boleslav i FK Fastav Zlin. Nakon uspješnih sezona u Češkoj, vraća se u BiH i to u FK Tuzla City. Među mostarske Crvene dolazi iz FK Sarajevo u kojem je upisao 28 utakmica.

Važno je napomenuti da je nastupao i za omladinsku U19 fudbalsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Glasine su ga u jednom periodu dovodile u vezu i sa zagrebačkim Dinamom.

Našem novom Rođenom želimo puno sreće, zdravlja i zajedničkog uspjeha u narednom periodu.

Dobrodošao, Adnane!

RTV Visoko/fkvelez.ba/Visoko.co.ba

povezani članci

POPULARNO