Subota, 27 Jula, 2024

Uljepšavanje turističke razglednice Visokog

Turistička razglednica Visokog iz dana u dan postaje sve ljepša i raznovrsnija. Broj turista raste iz dana u dan, a isti u kompletnoj čaršiji podno Visočice uživaju u malom gradu velikih mogućnosti čije lice svakodnevno dobija ljepše boje i izgled.

Doprinose tome svakako i radovi na uređenju fasada na objektima u vlasništvu Grada Visoko.

U centralnoj ulici Alije Izetbegovića predviđeno je uređenje fasada na objektima ZK ured, Stara Pošta, Stari Sud i Partizan.

Sa izvođačem radova Tenneco Ing d.o.o. Kiseljak potpisan je Ugovor o izvođenju radova vrijednosti 199.740 KM sa PDV-om. U proteklom periodu realizovani su radovi na uređenju fasada na objektima Stari Sud i Stara Pošta, koji su podrazumijevali pripremu podloge, te nanošenje mineralne glet mase, sa mrežicom od staklenih vlakana, nanošenje grundirunga i završne fasadne boje. U toku su radovi na uređenju fasade na objektu ZK ureda.

Obzirom na zatečeno stanje predmetnih objekata, realizacijom ovog ugovora ulica Alije Izetbegovića dobiće novu dimenziju u estetskom smislu.

Uređenjem fasada na objektima koji su od posebnog značaja za naš Grad, a koje su bile oronule i u koje se godinama nije ulagalo osiguravamo ljepše Visoko, posebno njegov centralni dio jer korzo ili duge večernje šetnje lagano kucaju na vrata.

povezani članci

Najnovije