Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

SEID ZIMIĆ- OTVORENO PISMO ŽELJKU KOMŠIĆU

Gradsko udruženje logoraša Visoko je uputilo otvoreno pismo predsjedniku Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodinu Željku Komšiću vezano za „Migrantsku krizu“ povodom Dana ljudskih prava, odnosno Međunarodnog dana migranata, a čiji sadržaj prenosimo u cjelosti:

Uvaženi predsjedniče Predsjedništva Bosne i Hercegovine gospodine Komšiću, mi koji smo živi svjedoci vremena kada je život bio vrijedan koliko i puščani hitac, pritisnuti i Božijom i ljudskom obavezom upućujemo Vam ovo Otvoreno pismo da iskoristite svoju pozicijsku, a prije svega, ljudsku veličinu i da na tzv. „Migrantsku krizu“ date odgovor kao što sleduje jednu državu, odnosno jednog državnika.

Migranti nisu ptice selice, i to su ljudi koji imaju samo jedan život, te vas molimo da iskoristite svoj autoritet i resurse koji su vam na raspolaganju, te ovim ljudima iole olakšate život u našoj zemlji, pod našim nebom – do nekog konačnog rješenja. Svjesni smo manipulacija, dezinformacija, malih i velikih politika – no ljaga je na našoj Bosni i Hercegovini i ljudima koji samo sliježu ramenima, jer za velike poduhvate nemaju ni snage, ni općeprihvaćene ideje.

Mi, koji znamo ljepotu života poslije smrti, molimo vas da bar pokušate, mi vam vjerujemo …, danas je Dan ljudskih prava, a uskoro će Međunarodni dan migranata!

Da se ne zaboravi, da se ne ponovi!

Predsjednik GUL-a Visoko

povezani članci

Najnovije