Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

OBJAVLJEN TENDER ZA III FAZU PROJEKTA „IZGRADNJA VODOVODNOG PODSISTEMA MOŠTRE“

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko objavili su dana 30.01.2020. godine tender za izvođenje radova u okviru III faze radova na projektu proširenja i rekonstrukcije vodovodnog sistema grada Visoko, a koja se odnosi na izgradnju podsistema Moštre.

Sredstva za finansiranje radova osigurana su iz kreditnog zaduženja, u skladu sa Ugovorom o zajmu broj 47809, koji je zaključen između Bosne i Hercegovine i Evropske banka za obnovu i razvoj (EBRD), kao i iz sredstava dodijeljenih iz Budžeta Zeničko-dobojskog kantona, od strane Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zeničko-dobojskog kantona. Proces prikupljanja i evaluacije ponuda, te odabir izvođača radova izvršit će u skladu sa tenderskim procedurama i pravilima Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koja čine sastavni dio Ugovora o zajmu.

Poziv za dostavljanje ponuda objavljen je na web stranici Europske banke za obnovu i razvoj, i može se pogledati na sljedećem linku: https://www.ebrd.com/work-with-us/procurement/p-pn-200127a.html

U toku 2019. godine završena je I faza radova na projektu proširenja gradske vodovodne mreže – Podistem Gračanica, koja obuhvata naselja Kula Banjer, Čekrekčije i Gračanicu, čime su navedena naselja priključena na jedinstven vodovodni sistem.

U toku su radovi II faze projekta, rekonstrukcije vodovodne mreže i kućnih priključaka, s ciljem smanjenja fizičkih gubitaka i racionalnijeg upravljanja vodnim resursima.

Planiranim radovima u okviru III faze projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema cilj je trajno riješiti pitanje vodosnabdijevanja i uključivanja u jedinstven vodovodni sistem naselja koja pripadaju podsistemu Moštre.

Završetak III faze rezultirat će ispunjenjem krajnjeg cilja projekta, a to je proširenje gradske vodovodne mreže priključivanjem novih korisnika, poboljšanje životnog standarda stanovnika grada Visoko, smanjenje gubitaka na vodovodnoj mreži, te poboljšanje vodosnabdijevanja za postojeće korisnike rekonstrukcijom postojeće vodovodne mreže, kao i dogradnjom novih rezervoarskih kapaciteta.

 

JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko

povezani članci

Najnovije