Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

NK Bosna doveo čak sedam pojačanja, uskoro zvanično predstavljanje

Bez obzira što je u tehničkom mandatu Upravni odbor NK Bosna u ostavci zajedno sa trenerom Mensurom Džavitijem i uz apsolutnu podršku gradonačelnika Visokog Mirze Ganića u proteklom periodu intezivno ja radio i pregovarao sa igračima koji će naredne sezone nositi dres visočkog kluba.

”Lično sam dogovorio svih sedam novih igrača i pravih pojačanja koja su nam trebala za pozicije u ekipi gdje smo bili lošiji protekle sezone. Uz sve to pojačali smo i stručni štab. Radi se o već etabliranim igračima sa iskustvom igranja i u višim rangovima takmičenja, ali i o najboljim igračima protekle sezone u svojim klubovima iz ove lige. Radili smo i na kupovini dodatne opreme i rekvizita za treniranje. Zahvalio bih se na razumijevanju članovima Upravnog odbora u ostavci koji sve ovo vrijeme komuniciraju sa mnom i sa igračima do imenovanja nove Uprave kluba i na taj način omogućavaju da klub nesmetano funkcioniše.” – izjavio je za Visoko.co.ba trener Mensur Džaviti.

Zvanična prozivka igrača i početak priprema trebalo bi da se desi narednog vikenda. U međuvremenu klub su napustili lijevi bek Loris Kurevija koji je otišao u Njemačku i napadač Almin Buza koji trenutno ima tri opcije od kojih su jedna u Premijer ligi BiH, druga u Sloveniji i treća u Hrvatskoj, a ukoliko se ozvaniči transfer ovog mladog i talentovanog igrača i NK Bosna će imati pripadajuću korist kako je to već određeno UEFA pravilnikom.

Visoko.ba

povezani članci

Najnovije