Petak, 19 Jula, 2024

NETFLIX/OBJAVLJEN TRAILER ZA FILM BREAKING BAD: OTKRIVENO I KAD IZLAZI “EL CAMINO”

Dugo očekivani film koji dolazi kao nastavak genijalne serije Breaking Bad (Na putu prema dolje) izaći će na Netflixu 11. oktobra i to pod imenom El Camino (na putu, špan.).

Film nastavlja tačno tamo gdje je serija stala, Jesse (Aaron Paul) je u bjekstvunakon što je prošao torturu kada su zatočili Jack i njegova banda.

Film režira kreator Breaking Bada Vince Gilligan, koji je napisao i scenarij, a sinopsis kaže sljedeće: “Nakon dramatičnog bježanja iz zatočeništva, Jesse se mora pomiriti s prošlošću kako bi stvorio bilo kakvu vrstu budućnosti.

U traileru vidimo Skinny Petea (Mršavi Pete), kojeg i u filmu glumi Charles Baker, kako ga ispituju u policiji, tražeći informaciju gdje je Jesse. Pete kaže da ne zna gdje je – a i da zna, ne bi im rekao, jer “nema šansi da ću pomoći da neko kao Jesse Pinkman bude opet u kavezu”.

Za one koji još uvijek nisu gledali seriju (realno, ne znamo šta više čekate), radnja se odvija oko lika Waltera Whitea (Bryan Cranston) koji je profesor hemije.

U trenutku kada sazna da boluje od neizlječivog karcinoma, postaje proizvođač posebnog, plavog kristalnog meta (droga, op.pr.) kako bi ostavio nešto novca porodici nakon što umre i u pet sezona voljet ćete ga, pa mrziti, i tako ko zna koliko  puta.

Pomoćnik mu je Jesse Pinkman, a još uvijek ne znamo da li će se genijalni Heisenberg (nadimak Cranstona u seriji) vratiti.

radiosarajevo.ba

povezani članci

Najnovije