Petak, 19 Jula, 2024

NAKON VELIKOG USPJEHA TUKE, DANAS U DOHI NASTUPAJU MEŠIĆ I PEZER U BACANJU KUGLE

Nakon velikog uspjeha Amela Tuke, koji je osvojio srebro na 800 metara, BiH će danas na Svjetskom atletskom prvenstvu imati dva predstavnika koji će pokušati da se domognu finala u bacanju kugle. Riječ je o mladom Mesudu Pezeru i iskusnom Kemalu Meši.

Obojica su uoči polaska za Dohu istakli da bi plasman u finale u najjačoj mogućoj konkurenciji predstavljao veliki uspjeh. Mešić je u Katar došao sa ličnim rekordom 20,83 metara, dok Pezer iza sebe ima sjajnu sezonu tokom koje je u dva navrata obarao državni rekord. Posljednji hitac 21,48 metara daje mu za pravo da se svrstava u krug favorita za ulazak među 12 najboljih bacača kugle na svijetu. Norma za ulazak u finale je 20,90 metara ili 12 najboljih rezultata.

Mešić je žrijebom svrstan u “A“ kvalifikacionu grupu, koja će na borilište izaći u 18.20 sati po srednjoevropskom vremenu, dok je Pezer u grupi “B“ koja nadmetanje počinje u 19.40.

Finale u bacanju kugle zakazano je za 5. oktobar sa početkom u 19.05 sati po srednjoevropskom vremenu. Direktan prenos kompletnog programa bit će na Areni Sport 3.

IZVOR: FACE.BA

povezani članci

Najnovije