Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

NAČELNICA BABIĆ UPRILIČILA BAJRAMSKI PRIJEM

Općinska načelnica mr.sci. Amra Babić upriličila je tradicionalni prijem povodom Ramazanskog bajrama za predstavnike Medžlisa IZ – a Visoko i Medžlisa IZ – a Gračanica u Kulturnom centru Altindag – Visoko.

Prijemu su prisustvovali:  – predstavnik Medžlisa IZ – a Visoko ef. Zijad Omerbegović, Senahid – ef. Uzunović – glavni imam Medžlisa IZ – a Gračanica, dva mlada hafiza; Affan Bukva i Hasib Mimić, prof. Bajro Fejzić – predsjedavajući Općinskog vijeća, Vahid Ramić – zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća, Kemal Kardaš – predsjednik Komisije za odnose sa vjerskim zajednicama, pomoćnica Načelnice Edina Ahmetović i Meliha Trako – šef Službe za opću upravu, inspekcijske poslove i boračko-invalidsku zaštitu, te Zekija Omerbegović – sekretar Općinskog vijeća Visoko.

Bajramski Koncert 2018 Skr12

Bajramski Koncert 2018 Skr9

“Okupili smo se kako bismo proslavili ovaj Bajram, da porazgovaramo o ramazanskim aktivnostima, o problemima u oba Medžlisa Islamskih zajednica i načinu na koji ćemo ih riješiti. Također, tu smo i radi unapređenja saradnje između Općine Visoko, kao lokalne samouprave i vjerske zajednice,“ izjavila je načelnica Babić.

Radi se o redovnoj praksi kojom se obilježavaju svi vjerski praznici, a prisutni su iskoristili priliku i građanima poželjeli sretan Bajram.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije