Utorak, 23 Jula, 2024

KK B.I.G: Liga osnovnih škola grada Visoko – B.I.G. Future Stars!

Sa velikim zadovoljstvom vas obavještavamo da Košarkaški klub B.I.G. iz Visokog, u suorganizaciji sa Centrom za kulturu, sport i informisanje Visoko organizuje “B.I.G. Future Stars” ligu za osnovne škole grada Visoko.

Ova liga ne donosi samo uzbudljiva sportska nadmetanja, već ima i dublji cilj – inspirirati i potaknuti našu mladost da se zaljube u košarku i krenu putem sportskog uspjeha.

Škole koje sudjeluju su: OŠ “Kulin Ban” Visoko, OŠ “Safvet-beg Bašagić” Visoko, OŠ “Alija Nametak” Buci, OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” Donje Moštre, OŠ “Mehmedalija Mak Dizdar” Dobrinje, te OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Gračanica

Lokacija: Dvorana Franjevačke gimnazije

Liga će trajati mjesec dana: 28.10. (1. i 2. kolo), 04.11. (3. i 4. kolo), 11.11. (5. kolo i četvrtfinale), 18.11. (polufinale, utakmica za 3. mjesto i finale)

Uzrast sudionika su dječaci od 6. do 9. razreda.

Liga osnovnih škola ima poseban naglasak na promociji košarke u našem gradu. Želimo pružiti svim učenicima osnovnih škola priliku da se upoznaju s ovim predivnim sportom. Također, ističemo da smo uključili 6 nastavnika tjelesnog odgoja koji su, uz pomoć trenera iz KK B.I.G., pokrenuli košarkaške sekcije u školama kako bi se pripremili za početak lige.

Cilj nam je ne samo promovirati košarku u našem gradu, već i stvoriti priliku za druženje učenika, nastavnika i trenera. Ova liga pruža našoj djeci iskustvo koje će pamtiti cijeli život, razvijajući njihove sportske vještine i potičući prijateljstva.

Najiskrenije zahvaljujemo našim generalnim sponzorima Ministarstvu ZDK i firmi “Have Solution” na podršci ovom projektu.

U subotu 28.10. je na rasporedu 1. i 2. kolo lige, a raspored utakmica je sljedeći:

1.kolo
Mula Mustafa Bašeskija – Safvet-beg Bašagić 10:00h
Musa Ćazim Ćatić – Kulin Ban 10:40h
Mehmedalija Mak Dizdar – Alija Nametak 11:20h

2.kolo
Kulin Ban – Mula Mustafa Bašeskija 12:00h
Alija Nametak – Safvet-beg Bašagić 12:40h
Mehmedalija Mak Dizdar – Musa Ćazim Ćatić 13:20h

Pozivamo vas da dođete i podržite ovaj projekt, a sve učenike pozivamo da navijaju i podrže svoju školu. Vidimo se na tribinama dvorane Franjevačke gimnazije!

RTV Visoko/Visoko.co.ba/KK B.I.G.

povezani članci

Najnovije