Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

IZVORIŠTE VIJER: U TOKU RADOVI NA DOGRADNJI GRADSKOG VODOVODNOG SISTEMA

U MZ Goduša nastavljeni su radovi na vodozahvatu cjevovoda Vijer, koji ujedno predstavlja i nastavak projekta vodosnabdijevanja mjesnih zajednica na području općine Visoko.

Podsjećamo, radovi na ovoj lokaciji su svečano otvoreni u augustu, povodom obilježavanja Dana općine Visoko.

Skr2

Tragajući za novim izvorištima pitke vode, proširujući gradski vodovodni sistem , pod zaštitom i patronažom JKP „Visoko“, stiglo se i do izvorišta Vijer o kojem se polemisalo dugi niz godina.

„Ovaj projekat je značajan ne samo za stanovnike ovog područja, nego i za cijelu općnu Visoko. Došao je i taj trenutak da Vijer „stavimo“ u funkciju većeg broja ljudi,“ izjavila je načelnica Babić na svečanom otvorenju radova.

Prema procjenama radi se o protoku od 10 l u sekundi što je sasvim dovoljno za snabdijevanje ukupnog stanovništva bučko-kralupskog područja.

Skr80

„Dugo godina radim ovaj posao, ali količinu vode i kvalitet koji posjeduje Vijer još uvijek nisam vidio. Ovo je bogatstvo,“ izjavio je jedan od radnika firme „MIBRAL“ tokom današnjeg obilaska terena.

Projektom će se u potpunosti, bučki kraj i tri mjesne zajednice: Kralupi, Goduša i Buci, povezati u jedinstven vodovodni sistem, čime će se ojačati cjelokupan gradski vodovodni sistem općine Visoko.

Skr18

Izvođač radova je firma „MIBRAL“ Sarajevo, a vrijednost radova je 173.000 KM bez PDV-a.

Rok za izvođenje radova je 45 dana.

Press Općine Visoko

povezani članci

Najnovije