Utorak, 23 Jula, 2024

Isplate dječijeg dodatka za oktobar od 15. novembra

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike u mjesecu oktobru obradilo je ukupno 11.223 novih rješenja za sticanje prava na dječiji dodatak, od čega su 8.296 korisnici koji su obnovili svoje zahtjeve za dječiji dodatak, a 2.927 su rješenja koja su donešena na osnovu prvi put podnešenih zahtjeva za ostvarivanje ovog prava. 

U skladu sa navedenim, za mjesec oktobar na isplati je 51.298 pravosnažnih rješenja u ukupnom iznosu od 7.779.711,69 KM.

Nalozi za isplatu uneseni su, a Federalno ministarstvo finansija će, shodno dogovoru, naloge za isplatu pustiti 15. novembra, što će biti ustaljeni termin puštanja naloga za dječiji dodatak iz Federacije BiH za svaki sljedeći mjesec”, najavio je federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Podsjećamo, sve isplate koje idu iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike sada imaju svoje ustaljene termine isplate, tako da naknade za civilne žrtve rata, neratne invalide i naknade roditeljima njegovateljima svaki mjesec su na isplati već od 10. u mjesecu, dok je dječiji dodatak na isplati svakog 15. u mjesecu, saopćeno je iz ovog Ministarstva.

RTV Visoko/Fena

povezani članci

Najnovije