Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

GRAD VISOKO U PROJEKTU “ČISTA RIJEKA BOSNA”

Na osnovu potpisanog Sporazuma o partnerstvu i učešću u implementaciji Projekta “Čista rijeka Bosna” pomoćnik Gradonačelnice Grada Visoko, Emir Fejzović je dana 06.09.2019. godine održao radni sastanak sa predstavnicima Akcione grupe, kojim su prisustvovali  projekt menadžer Organizacije “Rotor” Doboj, Siniša Mitrović i predstavnik Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica, Safet Kubat.

Učesnici sastanka su diskutovali o postavljanju nadzornih kamera neposredno uz obale rijeke Bosne u cilju poboljšanja ekološkog stanja i upozorenja nesavjesnim pojedincima da pravilno odlažu otpad, jer će u suprotnom biti procesuirani i kažnjeni. Postavljanje video nadzora je identifikovano kao aktivnost u projektu “Čista Rijeka Bosna” koja ima pozitivne efekte prema ponašanju nesavjesnih pojedinaca. Razmatrani su i tehnički preduslovi i lokacije za postavljanje video kamera na području Grada.

Svrha ove Eko kampanje je  da se podstiče  razvijanje i jačanje ekološke svijesti naših građana i stvori što bolja slika o ekologiji našeg grada i ekološko-turističkog imidža u slivu rijeke Bosne, a sve s ciljem povećanja stepena zdravlja ljudi.

Grad Visoko u potpunosti podržava ekološke projekte i  svakako da je ova kampanja doprinijela većem stepenu očuvanja naše životne sredine kao i jačanje ekološke svijesti naših građana kada su u pitanju ovi eko incidenti.

Služba za lokalni ekonomski razvoj, komunalne poslove, zaštitu okoline i javne nabavke

Press Grada Visoko

povezani članci

Najnovije