Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

GRAD VISOKO: SINERGIJA NEDJELJNIH RADNIH AKCIJA ZA LJEPŠU BUDUĆNOST

Izuzetno radna nedjelja u okolini Visokog. U Mjesnim zajednicama Arnautovići, Porječani, Moštre, Gračanica i gdje još sve ne fokus akcije je bio na poboljšanju uslova na lokalnim cestama.

U nedjelji prepunoj pozitive, sjajnu zajedničku priču istkali su mještani, privrednici, Civilna zaštita, JKP „Visoko“ i JKP „Gradska groblja“, Grad Visoko, vjerski službenici iz raznih džemata… Velika i mala raja. Zaista je bilo uživanje fotkati tu sinergiju radnih akcija i druženja nakon izuzetno napornog rada. Rezultati nisu izostali.

PRIČA PRVA

Put u društvu sa Almirom Osmanbegovićem, najvećom terenskom radilicom LER odjeljenja Gradske uprave krenuo je od Vispaka i putnog pojasa ispod autoput propusta prema podvožnjaku koji nastavlja ka Gračanici. U Arnautovićima su se baš izorganizirali i uradili možda i najbolji posao. Kresanje šiblja uz prugu kako bi se oslobodio putni pojas i dobio bolju preglednost imalo je efekta.

Motorke, bager-skip (Secom) i ostali alat u rukama vrijednih mještana bili su vrlo efikasni.

Čak je i jedna baš stara nana dala izun da se očisti dio uz put koji je u njenom vlasništvu.

Kažu da je tri puta lijegala pod mašine nekim ranijim vlastima, jer su joj malo po malo uzeli dobar dio zemlje u njenom vlasništvu.

Ovaj put je bila nagodna. Tajnu znaju učesnici akcije.

Put smo nastavili prema tunelu i tabli „Mulići“ koja šeta od pomenutog propusta za vozove pa do mosta gdje se vozila sudaraju ko jarci na brvnu. Most malo uzak za dva auta i niko da popusti. To je već neka druga priča. I prvu i drugu, a vjerovatno i treću dopunićemo fotografijama na FB.

Za Arnautoviće još samo malo zapažanje. Vozači i pored znaka STOP i znaka za skretanje zaobilaznicom, najčešće su riskirali bliski susret sa bager-skipom. Vrijedne radnike nisu omeli ni vozovi. Teško ih je bilo čuti zbog motorki, ali svi su se sklanjali na vrijeme.

Fotografije radne akcije  klikom OVDJE

Uskoro i video zapisi te ostatak fotografija

povezani članci

Najnovije