Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Dodatna finansijska sredstva za Grad Visoko

U Grad Visoko stigla je informacija da je Federalno ministarstvo prometa i komunikacija donijelo Odluku o izboru korisnika sredstava, kojom je Gradu Visoko odobreno 396.497,56 KM za rekonstrukciju ulice Alije Izetbegovića.
“U proteklom periodu vrijedno smo radili na pripremama projekata, koristili prilike da s kompletnom i adekvatnom dokumentacijom apliciramo na sve javne pozive koje su objavljivali različiti nivoi vlasti, te svojim korektnim odnosom prema svima osiguramo što je moguće veći iznos finansijskih sredstava za naše Visoko. Rad je urodio plodom i uspjeli smo u prvih šest mjeseci ove godine obezbijediti preko dva miliona konvertibilnih maraka za naše Visoko. Posebno mi je drago što za rekonstrukciju ulica Čaršijska i Alije Izetbegović imamo osigurana sredstva, od čega smo do danas preko milion konvertibilnih maraka povukli od drugih institucija.” – istakao je gradonačelnik Ganić.
U narednim danima očekuje se potpisivanje ugovora sa izvođačem radova za rekonstrukciju ulice Čaršijska i ulice Alije Izetbegovića, a nakon čega će biti upriličena press konferencija kako bi se prezentovali detalji i planovi vezani za uvođenje izvođača radova u ovaj historijski i kapitalni posao za naše Visoko.

povezani članci

Najnovije