Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

DIREKTOR AGENCIJE ZA DRŽAVNU SLUŽBU FBIH BORAVIO U SLUŽBENOJ POSJETI GRADU VISOKO

U službenoj posjeti Gradu Visoko boravio je direktor Agencije za državnu službu FBiH Refik Begić koji je sa gradonačelnicom Amrom Babić razgovarao o strateškom opredjeljenju u razvoju funkcionalnosti sistema upravljanja ljudskim resursima, kao i ključnim prioritetima Gradske uprave Visoko u oblasti razvoja državne službe i stručnog usavršavanja.

Direktor Begić je ocijenio Grad Visoko kao perspektivnu sredinu u kojoj gradska administracija na čelu sa gradonačelnicom Babić svakodnevno nastoji da svojim radom, znanjem i dužnostima odgovori na potrebe korisnika i kreira povoljniji životni ambijent za sve građane.

Gradonačelnica Babić je predstavila sve izazove sa kojima se administracija suočava s ciljem unapređenja rada državnih službenika i namještenika, kao i pružanja boljih usluga. Opredjeljenje Grada Visoko je modernija, kompetentnija, transparentnija, efikasnija i odgovornija Gradska uprava koja će pozitivno odgovoriti potrebama naših građana. Ova posjeta rezultirala je dogovorom o međusobnoj saradnji Grada Visoko i Agencije za državnu službu FBiH na reformskim procesima u oblasti funkcionalnosti ljudskih resursa i usavršavanja državnih službenika.

Press Grada Visoko

povezani članci

Najnovije