Petak, 19 Jula, 2024

DANAS U SARAJEVU ODRŽANA TRKA/ŠETNJA ZA OZDRAVLJENJE

Posebno impresivan prizor bio je ispred SCC-a gdje su poznati instruktori fitnesa i zumbe Ada Mašnić, Lejla Šebić i Jasmin Begović zagrijali hiljade učesnika trke i šetnje.

Ispred bine zagrijavalo se i više od 500 heroina u rozim majicama, koje su preživjele karcinom i pokazale kako se slavi život.

Cilj ove humanitarne manifestacije je osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke i ukazivanje na važnost redovnih preventivnih pregleda. Sva sredstva prikupljena od registracija će se koristiti za podjelu paketića prve pomoći svakoj novooperisanoj ženi u BiH, organizaciju besplatnih mamografskih pregleda za socijalno ugroženu populaciju, psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama i edukaciju građana o ovoj bolesti.

Regionalna direktorica Udruženja Think pink, Nela Hasić je poručila da je “neko nekada rekao da je najveća vrlina ljudskog roda suosjećanje”.

“Na ovom mjestu i u ovo vrijeme nam je valjda svima jasno da u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini i dalje ima suosjećanja. Ovo je porodični dan koji se tiče svakog od nas, ne samo bolesnih žena. Danas smo bili BiH u malom, ali i dio globalne priče. Trka/šetnja za ozdravljenje održana je u isto vrijeme u još 15 evropskih gradova na čijim su ulicama trčale desetine hiljada ljudi”, dodala je.

povezani članci

Najnovije