Srijeda, 24 Jula, 2024

Amra Pajt: „Uspješno realizovani svi nastavni planovi i programi u prvom polugodištu“

U osnovnim i srednjim školama na području ZDK, samim tim i našeg grada bliži se kraj prvog polugodišta u školskoj 2023/2024.  godini, a đaci sa nestrpljenjem očekuju zimski raspust. Provjerili smo da li je prvo polugodište bilo uspješno i je li proteklo prema već zacrtanim planovima i programima.

„Na kraju smo prvog polugodišta i možemo reći da je bilo uspješno, đaci su usvojili znanje koje zadovoljava, ima tu onih koji se u narednom periodu trebaju i malo više potruditi, ali i onih koji su zablistali u prvom polugodištu, te možemo reći da ovo polugodište završavamo sa pozitivnim ocjenama. Sve ono što smo planirali na početku školske godine, što je planirano godišnjim planovima i programima uglavnom je i ostvareno, no uvijek mi više damo od planiranog. Zimski raspust trajat će tri sedmice, počet će od 1. januara i trajati do 22. januara 2024. godine“- izjavila je za RTV Visoko Amra Pajt, predsjednica Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola u Visokom.

Iz Aktiva direktora osnovnih i srednjih škola poručuju  da su zadovoljni  ostvarenim nastavnim i vannastavnim aktivnostima, a predsjednica je uputila čestitke učenicima i nastavnom osoblju na uspješnom završetku prvog polugodišta, i zaželjela sretnu i uspješnu Novu 2024. godinu.

Nastavni i stručni kadar nastavlja sa radom i s pripremama za naredno polugodište. Ovim putem svim učenicima i zaposlenicima u obrazovnim ustanovama upućujemo iskrene čestitke povodom uspješnog završetka prvog polugodišta, te im želimo da se lijepo odmore i pripreme za drugo polugodište.

Amra Čosić

povezani članci

Najnovije