Srijeda, 24 Jula, 2024

ADIS I MERSIJA- KONAČNO SRETAN KRAJ BOLNIČKE NEIZVJESNOSTI

S ponosom mogu da kažem da smo jutros primili najrodosniju vijest od doktora. Bubreg koji sam dala svom Adisu je primljen i hvala dragom Allahu sve je uredu. Hvala Svemogućem Allahu dž.š. na svemu. Hvala svim dobrim ljudima koji su nam pomogli i omogućili početak novog i ljepšeg života. Hvala našoj majci Kalbic Sida koja nas je dovela kod najboljih doktora, i koja me drugi dan nakon teškog operativnog zahvata podigla na noge. Hvala i našoj Fatma Bayraktar koja je naš prevoditelj i koja je cijelo vrijeme uz nas. Jednom riječju hvala Vam svima, a najviše hvala Onom koji snove pretvara u javu.

Status na FB Mersije Ahmić koja je nakon bolesti planiranog donora, donirala svoj bubreg suprugu Adisu, prelijep je u sumorna jesenja i politička vremena.

Samo za troškove Adisovih i pretraga njegovog rođaka, koji je bio potencijalni donor, izdvojili su  oko 17.000 eura. Za troškove transplantacije Mersijinog bubrega Adisu platili su još oko 9.700 eura.

Akciju za prikupljanje sredstava za Adisovo liječenje, podržala je i kompanija Mozzart.

Sada im preostaje da prikupe još oko 5.000 maraka, a taj novac im je potreban da kupe lijekove za terapiju nakon što napuste bolnicu.

Zbog toga pozivaju sve humane ljude da se odazovu i pomognu u skladu sa svojim mogućnostima uplatom donacija na žiro-račun: 1323002023835844 u NLB banci sa naznakom za liječenje Adisa Ahmića.

povezani članci

Najnovije