ZAPOČELA REALIZACIJA PROJEKTA: ”SJEĆANJE NA ŠEHIDE I POGINULE BORCE”

234

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92” u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu životne sredine ZDK, Gradskom upravom, savjetima mjesnih zajednica, kao i porodicama poginulih boraca je uspjela započeti realizaciju projekta pod nazivom “SJEĆANJE NA ŠEHIDE I POGINULE BORCE”.

Projektnim aktivnostima je planirano da za svakog šehida, a u znak sjećanja, bude zasađeno drvo u mjesnoj zajednici u kojoj je živio.

U proteklih nekoliko dana su zasađene sadnice lipe za poginule borce u naseljenim mjestima: Buzić Mahala, Dobrinje,Šošnje i Tušnjići. Ranije su zasađene sadnice u mjesnoj zajednici Kula Banjer – Taukčići u sklopu dječijeg igrališta “Ramiz Čeliković”.

U narednom periodu će se raditi na provođenju aktivnosti sadnje sadnica i u drugim mjesnim zajednicama. Ovom prilikom se zahvaljujemo na podršci, pomoći i koordiniranoj saradnji članovima porodica poginulih boraca i svima koji su na bilo koji način učinili da se ovaj projekat sprovede u djelo.

Svaka sadnica označava život, pa neka drvo raste i živi u mjesnim zajednicama u kojima su prekinuti mladi životi naših šehida!

Čuvajmo ih od zaborava!

U emanet novim generacijama!

RTV Visoko/Organizacija porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92” – FB Page