Za MZ Buzić Mahala od četvrtka počinje dodjela besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada

198

JKP “VISOKO“ putem Službe za čistoću i odvoz komunalnog otpada nastavlja sa realizacijom projekta koji se odnosi na dodjelu besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada u gradu Visoko, te ovim putem obavještava stanovnike koji žive u individualnim domaćinstvima u MZ Buzić Mahali da od četvrtka (01.10.2020. godine) mogu početi sa preuzimanjem navedenih posuda.

Projekat dodjele besplatnih posuda za odlaganje komunalnog otpada u gradu Visoko realizuje se uz saradnju Gradske uprave Visoko, a finansiran je od Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Preuzimanje posuda je besplatno i može se izvršiti svaki radni dan od 07:00 do 15:00 sati u Službi za čistoću i odvoz komunalnog otpada, na adresi Sarajevska br.6.

Prilikom preuzimanja posude za odlaganje komunalnog otpada, nepohodno je da korisnik ima validan identifikacioni dokument (ličnu kartu), te je obavezan potpisati Ugovor o pružanju komunalnih usluga.

Starija i oboljela lica koja iz opravdanih razloga ne mogu doći na navedenu adresu, dužna su o tome informisati predsjednika svoje mjesne zajednice, a zatim će uposlenici JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko posudu za odlaganje otpada dostaviti na kućnu adresu.

Stanovnici koji žive u individualnim domaćinstvima u naseljima u MZ Buzić Mahala svoju besplatnu posudu za odlaganje komunalnog otpada mogu preuzeti na navedenoj adresi do četvrtka – 15.10.2020.g.

Navedeni projekat JKP “VISOKO“ preko nadležne službe realizuje od 04.05.2020.g (ponedjeljka), te su do sada stanovnici koji žive u individualnim domaćinstvima iz sljedećih mjesnih zajednica preuzeli svoje kante i to: MZ Željeznička stanica, MZ Novo Naselje, MZ Stari Grad, MZ Rosulje, MZ Centar, MZ Vratnica, MZ Topuzovo Polje – naselje Dubrave i MZ Zimča – naselje Gornje Moštre.

Realizacijom navedenog projekta JKP “VISOKO“ ima za cilj da svakom stanovniku i korisniku komunalnih usluga u gradu Visoko, napravi ugodnije i zdravije mjesto za odvijanje svakodnevnih aktivnosti.

Sve informacije vezane za dodjelu besplatnih kanti možete dobiti na kontakt telefon 032/733-183 ili na e-meil: amina.celikovic@jkpvisoko.ba