Utorak, 16 Jula, 2024

VREMENSKA PROGNOZA ZA NAREDNE DANE: SREDINOM SEDMICE KIŠA, MOGUĆ I SNIJEG

Prema raspoloživim sinoptičkim kartama u utorak (18. februara) moguće se padavine, snijeg u višim, kiša u nižim područjima. Minimalne temperature varirat će između -2°C i 6°C, a maksimalne između 10°C i 18°C. Pred kraj prognoziranog perioda moguć je porast temperature zraka.

U utorak ujutro na sjeveru i sjeverozapadu Bosne bit će pretežno oblačno. U ostatku zemlje vedro. Tokom dana u Bosni postepeno naoblačenje. Prije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne može biti slabe kiše. Jutarnja temperatura od 2 do 7, na jugu do 9, a dnevna od 8 do 13, na jugu od 12 do 17 °C.

U srijedu se prije podne prognozira umjereno do pretežno oblačno, a poslije podne pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana ili u večernjim satima u većem dijelu zemlje se očekuje kiša. Tokom noći u višim područjima centralne i istočne Bosne je moguć snijeg i susnježica. Jutarnja temperatura od 1 do 6, na jugu od 5 do 8, a dnevna od 5 do 11, na jugu od 10 do 15 °C.

U četvrtak ujutro se očekuje pretežno oblačno. U ostatku dana razvedravanje u Posavini, Krajini i u Hercegovini. U ranim jutarnjim satima kiša u Hercegovini i Posavini, a u ostatku Bosne susnježica ili snijeg. Tokom prijepodneva slabe padavine u centralnim i istočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 3 do 7, a dnevna od -1 do 5, na jugu i sjeveru zemlje od 4 do 10 °C.

povezani članci

Najnovije