Vozači, oprez: Na relaciji Lapišnica-Sarajevo-Mostar-Posušje vršit će se vangabaritni prevoz

133

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), zbog izvođenja neophodnih radova, obustavlja se saobraćaj od 10.00 do 11.00 sati, od 13.00 do 14.00 i od 16.00 do 17.00 sati. Za vrijeme obustava alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac. U ostalom periodu saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Kako je saopćeno iz BIHAMK-a, zbog deminerskih radova na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca “Arizona”) od 08.30 do 16.00 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja (uz 15-minutna propuštanja vozila).

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.  

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22.00-06.00 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i magistralni putevi Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Danas će se na relaciji Lapišnica-Sarajevo-Mostar-Posušje vršiti vangabaritni prevoz, a vozači koji se budu kretali navedenom relacijom mole se da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko deset tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 kilometara na sat.

Na graničnim prelazima promet vozila je povremeno pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

bhrt.ba