Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Vlada ZDK odobrila 2,87 miliona KM lokalnim zajednicama za cestovnu infrastrukturu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjem zasjedanju donijela je niz odluka o raspodjeli 2.869.314 KM sredstava nižim nivoima vlasti za realizaciju kapitalnih projekata za oblast cestovne infrastrukture u okviru Ministarstva prometa i komunikacija – potvrdio je kantonalni premijer Nezir Pivić.

U oblasti rada i socijalne politike, nevladinim organizacijama koje realiziraju projekte i programe u toj oblasti izdvojeno je 80.000 KM.

Novac je dodijeljen i za vjerske institucije, među kojima je za uređenje dvorišta Župne crkve u Čajdrašu kod Zenice, izdvojeno 20.000 KM.

-Na dnevnom smo redu imali i izvještaje Zavoda za medicinu rada za 2023. godinu, zatim Izvještaj o finansijskom poslovanju Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK za prva tri mjeseca 2024. godine. Ono što je važno istaći da je Zavod zdravstvenog osiguranja, u prva tri mjeseca ove u odnosu na isti period prošle godine, uprihodovao više oko 6.000.000 KM – kazao je Pivić.

U oblasti zdravstva također je izdvojeno 348.000 KM, za pomoć nižim razinama vlasti za oblasnu komunalnu infrastrukturu izdvojeno je 150.000 KM, za rekonstrukciju i investiciono održavanje unutar Ministarstva unutarnjih poslova ZDK 200.000 KM te za nastavak kontinuirane podrške demobiliziranim borcima iz oblasti socijalne zaštite, stambenog zbrinjavanja i liječenje.

RTV Visoko/federalna.ba/Fena

povezani članci

Najnovije