Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Visoko je na listi gradova u kojima Bajaga i Instruktori slave 40 godina postojanja

Visoko u okviru “Visočkog ljeta 2024” ugostit će jedan od najvećih pop-rock bendova u regiji. Bajaga i Instruktori 21.07. održat će koncert na trgu Džemala Bijedića ispred Gradske uprave Visoko sa početkom u 21:00 sat. Koncert je dio turneje “Samo nam je ljubav potrebna” kojom bend proslavlja 40 godina postojanja.

Prošle godine u Visokom slavljenički koncert povodom 40 godina postojanja imala je Bombaj Štampa, ove godine isti povod ima i Bajaga i Instruktori što Visoko mapira na listu rijetkih gradova koji će biti u biografijama bendova. Ovo će biti ujedno i prilika za sve fanove da uživaju u cijelom opusu benda, od legendarnih starih hitova poput Tišina, Ti se ljubiš, Sa druge strane jastuka, do najnovijih singlova.

U 40 godina postojanja, kultni pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga svojim pjesmama zauvijek se upisao u srca mnogih generacija obožavatelja. Iza grupe je 13 studijskih albuma. Pjesme s albuma Pozitivna geografija slušaju se i danas i zvuče podjednako svježe i autentično. Nakon velikog uspjeha prvog albuma, uslijedila je eksplozija albuma, sa još većim uspjesima koji su se nizali. Poslije samo godinu dana objavljuju  i drugi album Sa druge strane jastuka na kojemu su se našle hit pjesme Zažmuri, 220 u voltima, Ti se ljubiš, Dvadeseti vek, Dobro jutro džezeri, Vidi šta sam ti uradio od pesme, mama, Sa druge strane jastuka, i druge.

Samo nam je ljubav potrebna” je više od turneje na kojoj se nalazi i Visoko – to je ljubavno pismo brojnim generacijama obožavatelja širom svijeta, kojim bend proslavlja 40 godina postojanja.
U okviru te turneje, beogradski Hipodrom 31.08. bit će svečana završnica i nezaboravno veče za veličanstveni ljetni koncert povodom velikog jubileja.

Prema mišljenju poznatih rok kritičara, veoma rijetko je u istoriji ne samo bendova na ovim prostorima, da neko u tako kratkom periodu, za praktično nepunih 5 godina, izda 4 albuma sa toliko velikih i jakih pjesama, koje su istovremeno i najavljivale i potvrđivale žanrovsku raznovrsnost i kvalitet Bajaginog autorstva.

Bajaga kao autor potpisuje preko 170 napisanih pjesama, koje je napisao za svoj bend, ali i za druge izvođače, koje će uskoro biti objavljene u knjizi poezije.

Vidimo se u Visokom!

RTV Visoko/Visoko.co.ba

 

 

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije