VISOKO I TRAVNIK SKLOPILI SPORAZUM O KULTURNOM PARTNERSTVU

313

Javna ustanova „Centar za kulturu, sport i informisanje“ Visoko danas je sklopila Sporazum o partnerstvu sa JU “Centar za kulturu općine Travnik”.

Direktorica „Centra za kulturu, sport i informisanje“ Visoko mr. iur. Amila Koso i direktor JU Centar za kulturu općine Travnik Taik Ganić razmijenili su iskustva sa željom da kulturna dešavanja u „kraljevskom“ i „vezirskom“ gradu dožive sinergiju koja će rezultirati bogatijom kulturnom scenom Visokog i Travnika.

Visočani će u narednom periodu imati priliku gledati gostovanja Amaterskog pozorišta Travnik, KUD „Borac“ Travnik, Plesnog studija „Prijatelji djece „Maya“, Škole slikanja „Nek Art“, Ženskog hora „Travničanke“, Dramskog dječijeg studija, vokalnog sastava Ad Libitum, Udruge „Naša zemlja“ koja radi veliki broj radionica, Duvačkog orkestra „Travnik“, najstarijeg muzičkog društva u BiH, te brojne druge kreacije programskih sadržaja koje je osmislila JU “Centar za kulturu općine Travnik”.

Zahvaljujući novoostvarenom partnerstvu Grad Visoko u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za kulturu, sport i informisanje“ imaće priliku da uzvrati kulturnim gostovanjima šaljući tako najbolju kulturno-turističku pozivnicu za sezonu koja je na pragu u dolini Bosanskih piramida.