Utorak, 23 Jula, 2024

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt ponovo u Bosanskoj dolini piramida

U srijedu 26. juna 2024.godine u posjeti Kompleksu Ravne je boravila veća delegacija OHR-a, a u vrlo kratkom vremenskom roku naše lokacije je po drugi put posjetio i Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, koji je ponovo uživao u obilasku lokacija, ali i zajedničkom druženju sa kolegama iz OHR-a.

Visoki predstavnik je u društvu dr. Semira Osmanagića obišao i dio parka „Ravne 2“, te poslušao i informacije o određenim instalacijama i njihovom značenju.

Među gostima su bili i najviši dužnosnici kancelarije OHR-a u našoj zemlji, kojima je ovo bila prilika i za posjet lokacijama, ali i svojevrsni odmor i punjenje baterija.

– Ovo je moj prvi, ali ne i posljednji dolazak u Bosansku dolinu piramida i bio je ovo dan prepun uživanja, uz mnogo aktivnosti i interesantnih stvari, kao i puno dobre energije. Za ovaj projekat sam saznao prilikom svog dolaska u BiH i drago mi je da postoji projekat u Bosni koji tjera ljude na drugačije razmišljanje i otvara im um. Iako sam odavno imao namjeru doći, danas mi se ukazala prilika koju nisam propustio. – kazao nam je Darren Clark, jedan od direktora u OHR-u. Naglasio je i važnost jednog ovakvog mjesta za ljude iz BiH, ali i cijele regije, jer je riječ o mjestu gdje ljudi mogu da uživaju, a da se ne gleda odakle dolaze. Kazao nam je i kako ima namjeru u skorije vrijeme ponovo doći u obilazak, ali ovog puta sa porodicom koja dolazi iz Ujedinjenog Kraljevstva.

– Sretan sam da mogu reći da želim ponovo da dođem, a naredni dolazak planiram sa svojom porodicom. Ovo je mjesto prepuno pozitivne energije i nadam se da će širom svijeta biti više ovakvih mjesta i lokacija. – kazao nam je gospodin Clark.

Fondacija AP BPS

 

povezani članci

Najnovije