„VISOČKI LIKOVNI SUSRETI 2019“ U SKLOPU SVEČANOG PROGRAMA OBILJEŽAVANJA DANA GRADA VISOKOG

766

U organizaciji Udruženja „Likum 76“ u Galeriji Likum su održani 42. po redu  „Visočki  likovni susreti 2019“ a sve u okviru svečanog Programa obilježavanja 29. augusta – Dana Grada Visokog.

Duga tradicija održavanja „Visočkih likovnih susreta“ iza sebe je ostavila vrhunske izložbe kako  brojnih bosanskohercegovačkih umjetnika tako i umjetnika iz regiona, ali i svijeta.

Na izložbi su bili prisutni brojni gosti, istaknuti slikari kao i gradonačelnica Amra Babić kojoj je tom prilikom ispred Udruženja „Likum 76“ uručen prigodan poklon u ime dugogodišnje saradnje i podrške koja im se nesebično pruža. Poklon je uručio istaknuti umjetnik Alija Šahinović, autor slike.

Na izložbi se predstavilo 13 umjetnika, autora na čijim su se djelima mogle vidjeti različite poetike, različiti interesi umjetnika. Korišteni su različiti materijali i tehnike kao što je akvarel, akrilika, razne instalacije od žice, drveta i drugih materijala.

U hodniku Galerije Likum bila su izložena djela učesnika Likovne kolonije „Ada 2019“, gdje se predstavilo ukupno 9 autora.

Press Grada Visoko