Petak, 19 Jula, 2024

Visočanin Ahmed Čabaravdić novo pojačanje Rukometnog kluba Borac

Rukometni klub Borac želi da naredne sezone napravi dodatni iskorak u svojim rezultatima. Nakon osvajanja Kupa BiH i Republike Srpske Banjalučani će zbog toga “osvježiti” ekipu novim igračima te dobiti dodatnu energiju u napadu na titulu.

Jedan od igrača koji će pojačati tim je golman Ahmed Čabaravdić. Mladi čuvar mreže je karijeru počeo u Bosni iz Visokog, nastavio u Vogošći a zatim branio za Konjuh. Čabaravdić ističe da je za svakog rukometaša čast kad ga pozove nekadašnji evropski šampion.

– Na početku sam bio iznenađen ponudom Borca, nisam očekivao da ću dobiti poziv jednog od najvećih i najuspješnijih sportskih klubova u BiH. Posebno jer je to klub u kojem su bili neki od najboljih svjetskih golmana. Poziv sam naravno prihvatio sa zadovoljstvom, za mene je čast da me želi takav klub i sad ću nastojati da to povjerenje opravdam i da napredujem u novoj sezoni. Znam kakve su ambicije kluba i željan sam dodatnog napretka i svjestan da me očekuje kvalitetan rad. To su motivi zbog kojih sam brzo prihvatio ponudu – istakao je Čabaravdić.

Čabaravdića je publika u Banjaluci mogla da upozna na mečevima Premijer lige BiH, gdje je dvije i po sezone nosio dres Konjuha. Nedavno je branio za svoj tim i to veoma uspješno na finalu Kupa BiH, gdje se Borac okitio trofejom.

– Zahvalio bih Rukometnom klubu Konjuh na sjajnoj saradnji u protekle dvije i po sezone. Imao sam priliku puno toga da naučim i postanem zreliji u igračkom smislu te odigram značajan broj utakmica. Saradnja je bila jedno bogato iskustvo. Stekao sam ne samo nova znanja nego i dobre prijatelje, tako da sam zahvalan Konjuhu na pruženoj prilici – dodao je mladi golman.

Nagrada za dobre partije došla je i u vidu poziva na širi spisak reprezentacije BiH. Damir Doborac je uvrstio Čabaravdića na spisak i dao mu veliki motiv za dalji rad.

– Poziv na širi spisak reprezentacije za mene je velika čast, sama činjenica da sam primijećen od strane selektora je bila ogromna i biće mi dodatni motiv za još veći napredak i dokazivanje. U narednom periodu ću davati svoj maksimum da bih opravdao ukazanu priliku – istakao je novi golman Borca.

Igranje za Borac donosi i veliki pritisak, jer se u banjalučkom klubu uvijek ide na pobjede i trofeje.

– Pritisak je sastavni dio bilo kojeg profesionalnog sporta. Mnogi ga smatraju otežavajućim faktorom, za mene je to suprotno. Igra pod pritiskom iz igrača izvlači puni potencijal, tako da ne bježim od toga. Naprotiv čini mi se da najbolje funkcionišem i najbolje partije pružam u tim trenucima – dodao je mladi čuvar mreže

Nije tajna da je na njegovom dolasku insistirao trener Irfan Smajlagić.

– Naravno da je za mene to velika čast da me želi takav trener, ali ujedno i odgovornost da ispunim očekivanja trenera Smajlagića – dodao je mladi golman.

Poznaje nove saigrače

Privikavanje na novu sredinu sigurno neće biti teško.

– Sa većinom igrača se poznajem kroz utakmice Premijer lige. Neke igrače znam iz omladinskih selekcija BiH, tako da vjerujem da ću se brzo uklopiti u tim. Pripreme koje slijede biće dobra prilika da se bolje upoznamo i družimo. Svi zajedno idemo ka cilju, a to je da Borac opet bude najbolji – istakao je Čabaravdić.

RTV Visoko/Glas Srpske/Visoko.co.ba

 

 

povezani članci

Najnovije