VISOČANI OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE U ZENICI NA TENISKOM TURNIRU ZA REKREATIVCE

94

Udruženje sporta i rekreacije “Tennis Team” Zenica proteklog vikenda je održao “Zenica Open 2021” međunarodni turnir za amatere i veterane u tenisu. Turnir je održan na sportskim terenima Kamberovića polja.

Visočani su ponovo ostvarili zapažene rezutate. Na turniru su, osim domaćih igrača, učestvovali i igrači iz regije (Srbije, Hrvatske, Crne Gore i Slovenije).

Emir Bešlagić, jedan od učesnika pomenutog turnira je tokom razgovora za naš medij istakao zadovoljstvo učešćem i ostvarenim rezultatima, naglasivši da mu je uvijek zadovoljstvo nastupiti u Zenici u kojoj ima veliki broj prijatelja i poznanika.

Podsjetio je da u Zenici dugo godina nije bio organizovan sličan turnir, tako da ga je posebno sretnim učinila činjenica da je imao priliku da participira i u organizaciji turnira, na kojem je, između ostalih, nastupio i veliki broj bivših profesionalnih sportaša.

Naš sagovornik je nastupio u kategoriji do 65 godina i osvojio titulu savladavši u finalu legendarnog nogometnog bh. reprezetntativca Elvira Bolića, sa kojim je inače veliki prijatelj, a njihovi dueli na terenu imaju dugogodišnju tradiciju.

Od igrača iz Visokog nastupili su još Samir Ašćalič i Edin Šabanović, koji su, također, osvjetlali obraz kraljevskog grada osvojivši titulu u dublu parova starije kategorije.

Emir Vračo i jedan od najperspektivinjih igrača iz našeg grada, Slobodan Bobo Kokoruš, u Zenici nisu bili toliko uspješni, ali se povoljnijim rezultatima svakako nadaju u bliskoj budućnosti na ostalim turnirima.

Najavljujemo i teniski turnir „Visoko Open“ za tenisere rekreativce, kojega će zajedničkim snagama organizirati JU Centar za kulturu, sport i informisanje, agencija Vikus, Teniski klub Royal i Grad Visoko.

Turnir će, ukoliko zbog vremenskih neprilika organizatori ne budu primorani da ga prolongiraju, biti održan predstojećeg vikenda (subota, 18. i nedjelja, 19. septembar), a više informacija dosnosimo u narednim danima.

Nudžejma Trako/Slaven Mirković