VIDEO: KAD OBIČNI GRAĐANI SANIRAJU NEMAR KANTONALNE VLASTI

257

NEMAR KANTONALNE VLASTI SA PROKOPIMA I UDARNIM RUPA NA REGIONALAMA KOJE PROLAZE KROZ VISOKO PRELAZI U BEZOBRAZLUK.

Mada je Zakon o cestama F BiH  jasan i nalaže da se svi radovi koji neposredno utiču na sigurnost prometnica i učesnika u saobraćaju, moraju se završiti odmah ili osigurati adekvatnom saobraćajnom signalizacijom, rupe na reginalama R 443 i R 445 prema Ilijašu i Kiseljaku čekaju li čekaju.

U kompletnoj priči krivci su nadležne službe sa kantonalnog nivoa vlasti koje su morale reagirati mnogo brže i kvalitetnije i izvođače radova zadužene za sanaciju udarnih rupa odavno poslati na teren. Počelo je sa ulicom Mladih Muslimana. Prokop na spoju sa ulicom Branilaca naknadno saniran, ali ne i vrh ulice i spoj sa regionalom gdje će neko slomiti točak, ako već nije. O novom asfaltu drugom prilikom, jer su kantonalci i tu zakazali.

Nemar kantonalaca pokušavaju ispraviti Visočani pod krilaticom: “Moj skromni doprinos održavanju cesta našega grada. Pomoć i gradu i kantonu!” Par minuta pred iftar kad se sve stišalo, izvršena je popuna vrlo nezgodne udarne rupe na raskrsnici.

Frakcija u udarnoj rupi kod Betonskog mosta neće potrajati dugo, ali možda se kantonalci i inspektori cesta malo probude pa poguraju promjene koje su zakonom određene i koje žele da vide.