Ponedjeljak, 22 Jula, 2024

Veoma dobar rezultat Taekwondo kolektiva Bosna-Rudar u Tirani

Protekla tri dana u Tirani, glavnom gradu Albanije, održano je Evropsko taekwondo prvenstvo za klubove, gdje je učešće uzelo preko 1.600 takmičara iz cijele Evrope. Tim Bosna-Rudar je opet napravio sjajan rezultat sa svoja četiri takmičara.

Amer Gladović osvojio je bronzanu medalju pobjedivši hrvatskog predstavnika u četvrtfinalu, čime je osvjetlao obraz BiH trećeg dana takmičenja, kao jedini predstavnik koji je osvojio medalju taj dan u kadetskoj konkurenciji.

Fahrudin Adilović prvo kolo je bio slobodan, zbog svojih bodova na rang listi, drugo kolo rutinski savladava predstavnika Ukrajine, a treće kolo predstavnika Grčke. U borbi za medalju gubi od takmičara iz Crne Gore i ovaj put ostaje bez medalje, ali sa sjajnom uvertirom za Svjetsko juniorsko prvenstvo u Koreji. Podsjećamo da je Fahrudin već bio klupski evropski prvak u kadetima!

Nedim Lisak i Dženana Sulejmanović su u izuzetno jakoj konkurenciji pružili sjajne borbe i otpor, te pokazali da se mogu nositi sa najbolji u Evropi.

Ekipu se predvodili Edin Kajević i Adnan Kozlo.

Naredne aktivnosti Kolektiva Bosna-Rudar su Sarajevo Open, organizacija kampa u Zadru, te intezivne pripreme za SVJETSKO TAEKWONDO PRVENSTVO u KOREJI, na kojem će iz našeg kolektiva uzeti učešće 4 takmičara i to:
-Fahrudin Adilović -59kg
-Nedim Lisak -68kg
-Dženana Sulejmanović +68kg
-Denis Terzić -45kg

TKD kolektiv Bosna – Rudar

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije