Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Važni infrastrukturni projekti kao temelj progresivnog i nezaustavljivog napretka našeg kraljevskog grada u svim segmentima

Na području Visokog intenzivirani su važni infrastrukturni projekti s ciljem ravnomjernog razvoja naše lokalne zajednice i poboljšanja životne svakodnevnice naših sugrađana na svakom području.

Asfaltirana je važna putna dionica koja spaja naselja Bradve i Kološiće, a izvođač radova je firma Mušinbegović gradnja Visoko. Vrijednost asfalta sa ugradnjom je 11.232KM, a pored navedenih, dodatne radove, odnosno pripremu podloge i dodatni dio asfalta, je finansirao Alem Mušinbegović – predsjednik Savjeta MZ Kološići.

Sveobuhvatni i veoma bitni radovi izvedeni su i u naselju Dubrave, a u to se na licu mjesta prilikom obilaska uvjerio i gradonačelnik Mirza Ganić sa saradnicima.

Ulaganja u iznosu od 324.250,29 KM u Dubravama su rezultirala završetkom kanalizacione i vodovodne mreže te odvodnjom površinskih voda. Nakon montaže ivičnjaka uskoro se očekuje i asfaltiranje, tako da višegodišnji nagomilani problemi u ovom naselju postaju nepovratna prošlost.

Gradonačelnik Ganić je obišao i glavnu dionicu puta u Srhinju, gdje je dogovoreno da se uradi proširenje dijela vodovodne mreže kako bi se moglo pristupiti sanaciji i proširenju puta. Planirano je da se sanira oko 400 metara puta te isti proširi na 4 metra. Navedeni radovi trebali bi započeti naredne sedmice.

Radovi u Lisinama, također, su intenzivirani, a izvođač radova, firma Dže-ka gradnja, uveliko radi na pripremi podloge za asfaltiranje. U naselje Srhinje na ovaj način se investira oko 200.000 KM.

Jedna od najbitnijih činjenica je da su sve proceduralne prepreke koje su usporavale radove upješno prevaziđene, tako da se progresivni i nezaustavljivi napredak našeg kraljevskog grada u svim segmentima konstantno nastavlja s ciljem učvršćivanja Visokog u samom vrhu liste najnaprednijih lokalnih zajednica, koje pružaju ugodan životni ambijent svim stanovnicima.

Slaven Mirković

 

 

 

 

 

povezani članci

Najnovije