Uspješno završena tenderska procedura i najavljeno potpisivanje ugovora za izvođenje treće faze projekta vodosnabdijevanja prema Moštru

360

Uspješan završetak tenderske procedure i najava potpisivanja ugovora za izvođenje treće faze projekta vodosnabdijevanja prema Moštru, jedan je od zaključaka sa današnjeg sastanka tima za praćenje implementacije projekta dogradnje vodovodne mreže Visoko.

Najvažnije zaključke sa ovog sastanka javnosti je predočila gradonačelnica Babić.
Direktor JKP “Visoko” Hasan Prelić iskazao je zadovoljstvo zbog početka realizacije treće faze vodosnabdijevanja finansiranog od strane EBRD-a.

“JKP “Visoko” je u posljednje tri godine učinilo značajan napor kako bi se što bolje opremilo i osposobilo. Praktično od danas, ulazimo u treću fazu projekta vodosnabdijevanja grada Visokog”, istakao je Prelić.

Značajno je napomenuti da je JKP “Visoko” od strane EBRD-a ocijenjeno kao jedno od najboljih implementatora projekata finansiranih od strane Evropske banke za obnovu i razvoj u BiH, a sasvim sigurno najbolji implementator u oblasti vodosnabdijevanja u BiH ocijenjen od strane EBRD-a.

Očekivanja su da će se u zadatom roku od godinu dana, realizirati i treća faza projekta proširenja gradskog vodovodnog sistema, a prema dosadašnjim aktivnostima, tim za implementaciju ovog projekta je na dobrom putu da uspješno okonča ovaj projekat na zadovoljstvo svih stanovnika grada Visokog.

Opširnije u prilogu…