Uspješan nastup SK “Visoko” na Kup takmičenju BiH

223

Kup takmičenje BiH 2022. godine u gađanju vazdušnim oružjem 10 m (puška i pištolj) u kategorijama seniora i seniorki, u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji, održano je u streljani sportske dvorane “Goran Čengić” na Grbavici u Sarajevu.

Nastupilo je 103 takmičara iz 15 streljačkih klubova Bosne i Hercegovine, i to 66 takmičara u disciplini vazdušna puška i 37 takmičara u disciplini vazdušni pištolj.

Streljački klub Visoko nastupio je u disciplinama vazdušna puška i vazdušni pištolj te zabilježio odličan plasman. Ekipa seniora vazdušna puška osvojila je drugo mjesto, kao i ekipa seniori vazdušni pištolj, koja je također osvojila drugo mjesto.

Ekipa vazdušna puška: Mimić Abdullah, Ćato Bekir i Ahmić Emin. Ćato Bekir je osvojio 7. mjesto, Mimić Abdullah 9. mjesto i Ahmić Emin 13. pojedinačno.
Ekipa vazdušni pištolj: Mešanović Belmin, Bulut Ramo i Avdović Emin. Mešanović Belmin je bio drugi u pojedinačnom plasmanu, Avdović Emin 8. a Bulut Ramo 12.
Pojedinačan nastup imale su Arnautović Almedina – puška i osvojila 9. mjesto, a Hunček-Pita Aida u discipline pištolj osvojila je 6. mjesto.

Na ovom takmičenju visočki klub je bio drugi najuspješniji klub, odmah iza SK “Sarajevo”.

RTV Visoko/Visoko.co.ba