Ponedjeljak, 15 Jula, 2024

Uskoro početak gradnje kružnog toka na ulazu u Visoko

Duža čekanja i česte kolone na spoju regionalne ceste R443 A1 Visoko-Kiseljak sa regionalnom cestom R445 Kakanj -Visoko s početkom jeseni bit će stvar prošlosti.

U prisustvu resornog kantonalnog ministra Adnana Šabanija, ugovor o realizaciji projekta “Izgradnja kružnog toka na spoju regionalne ceste R443 A1-Visoko-Kiseljak sa regionalnom cestom R445 Kakanj-Visoko” potpisali su Rasim Kovač, v.d. direktor Kantonalne direkcije za ceste i Ahmet Frljak, direktor privrednog društva “ADO Trans” d.o.o. Visoko koje je izvođač radova.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona za realizaciju ovog kapitalnog projekta u cestovnoj infrastrukturi na području Grada Visoko i Zeničko – dobojskog kantona izdvojiti 617.431,32 KM.

– Potpisivanje ovog ugovora nastavak je realizacije programskog opredjeljenja Vlade Zeničko – dobojskog kantona o poboljšanju cestovne infrastrkture u svih 12 gradova i općina našeg kantona. Želimo osigurati uslove za stalni i nesmetan promet, što je od velikog privrednog i bezbjedonosnog značaja. Ovo je sigurno jedna od velikih investicija u cestovnu infrastrukturu na području grada Visoko ali sigurno ne i posljednja jer smo prošle sedmice održali radni sastanak sa gradonačelnikom Mirzom Ganićem, gdje smo razgovarali o nastavku saradnje i podrške lokalnim zajednicama za što su u budžetu kantona ove godine osigurana rekordna sredstva, a samo u rekonstrukciju regionalnih cesta opredijeljeno je 5.894.100 KM – kaže Adnan Šabani, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko – dobojskog kantona.

Početak izvođenja radova podudarit će se sa održavanjem tradicionalne manifestacije „Visočko ljeto 2024“ zbog čega je od odabranog izvođača zatraženo maksimalno poštovanje mjera sigurnosti, sa posebnim akcentom na regulaciju saobraćaja kako bi se isti na regionalnim cestama nesmetano odvijao jednom trakom.

Rok za izvođenje radova je 90 dana od dana uvođenja u posao.

Ministarstvo za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline ZDK

povezani članci

Najnovije