UPRILIČEN „SVEČANI KONCERT“ POVODOM DANA ŠKOLE ŠOMO „AVDO SMAJLOVIĆ“

165

Osnovna muzička škola “Avdo Smajlović” Visoko, sinoć je održala “Svečani koncert”. Bila je ovo kruna još jedne uspješno okončane školske godine, škole koja broji 215 učenika u Visokom i područnom odjeljenju u Brezi. Program koncerta bio je raznovrstan, te su posjetioci prepune velike sale Kulturnog centra Altindag zaista mogli uživati.

„Upriličili smo ‘Svečani koncert’ povodom Dana škole. Na programu su nastupili učenici koji su osvojili zapažene rezultate na federalnom, internacionalnim takmičenjima, kao i tačke koje su bile najbolje na internim časovima, koji su održani u proteklom mjesecu. Imali smo priliku čuti pored solo tački i kamerne ansamble. Ova godina za muzičku školu je bila jako plodonosna, imamo jako puno nagrada“, rekao je između ostalog Mahir Provalić, direktor ŠOMO „Avdo Smajlović“.

Dodijeljene su diplome učenicima koji su se istakli zapaženim rezultatima, ali i zahvalnice nastavnicima na njihovom uloženom radu i trudu. Na kraju koncerta u najsvečanijem dijelu Dana škole, proglašena je učenica generacije, Zejneb Ibrahimović.

Sanela Hodžić