Umrla Jasmina Uzunalić – direktorica OŠ “Mula Mustafa Bašeskija”

1766

Poštovani, sa velikom tugom Vas obavještavamo da je naša cijenjena direktorica Jasmina Uzunalić, preselila danas, 21.07.2021.godine.

Komemorativna sjednica će se održati dana 22.07.2021.godine (četvrtak) u 9:00 sati u dvorištu centralne škole.

Dženaza će se obaviti 22.07.2021.godine u 16:00 sati na mezarju Luke- Šareni Hanovi, a polazi u 15:45 ispred mekteba u Okolišću.

Biografija:

Uzunalić Jasmina je rođena u Cazinu, 28.10.1963.godine, od oca rahmetli Hašima i majke Zehre.

Osnovnu školu i Gimnaziju završila je u Visokom, a Prirodno matematički fakultet završila je u Sarajevu 1988. godine, odsjek za Biologiju i stekla zvanje profesora Biologije.

Svoje prvo radno iskustvo stekla je u osnovnoj školi u Lepenici a zatim je radila u osnovnim školama u Kaknju i Haljinićima. Od 1994.godine je zapolenik u Osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija“ u Donjem Moštru, gdje je radila kao nastavnik biologije.

U sredini u kojoj je radila bila je cijenjena po iskrenosti, poštenju, pravednosti pa je zahvaljujući tim vrlinama od svojih kolega izabrana da ih predstavlja u Siindikalnom odboru a kasnije i u Školskom odboru i konačno izabrana je za neposrednog rukovodioca škole.

Od 2013.godine obavljala je funkciju direktorice, gdje je radila do svoje smrti.Za svoj rad i izuzetno zalaganje u odgojno-obrazovnom procesu više puta je nagrađivana. Svojim ličnim angažovanjem doprinosila je i u vannastavnom radu naše škole.

Za svoj rad je od strane savjetnika i nadzornika dobivala najviše ocjene i pohvale. Za vrijeme svog mandata, bila je jako uspješna u svom poslu kao menađer škole. Uspješno je vodila projekte izgradnje Područne škole u Porječanima, nove škole u Moštru, kao i značajne projekate na rekonstrukciji školskih zgrada.

Bila je predan radnik, tih i nenametljiv kolega, spremna uvijek svakome pružiti riječi podrške. Dobronamjernost, srdačnost, nesebičnost i predanost su epiteti koji su je krasili kao osobu.

Ostavila je neizbrisiv trag u srcima svih onih koji su znali prepoznati dobrotu.Neopisivi gubitak je dokaz tvrdnje da Bog uzima prebrzo one najbolje među nama.

Privilegija je bila poznavati je i raditi s njom.

Posljednji pozdrav našoj dragoj, cijenjenoj i voljenoj Jasmini.

RTV Visoko/OŠ “Mula Mustafa Bašeskija” – FB Page