UČENICI VISOČKE GIMNAZIJE OSTVARILI ZAPAŽENE REZULTATE NA GLOBALNOM TAKMIČENJU IZ ENGLESKOG JEZIKA

378

Učenici visočke Gimnazije ostvarili su zapažene rezultate na prestižnom online takmičenju iz engleskog jezika Best in English koje već godinama okuplja mnogobrojne srednjoškolce širom svijeta.

Tim povodom razgovarali smo sa profesoricom engleskog jezika u visočkoj Gimnaziji, Mirelom Matešom Bukvom koja nam je ponudila detaljnije informacije o takmičenju koje je održano krajem mjeseca novembra prošle godine.

Naglasila je zadovoljstvo činjenicom da je visočka Gimnazija nastavila sa učešćem i kontinuitetom sjajnih rezultata na prestižnim takmičenjima na domaćoj i međunarodnoj sceni.

Podsjetila je na brojne probleme koje je i u sferi obrazovanja prouzrokovala pandemija korona virusa u protekle dvije godine, a upravo će pandemijska situacija i dalje diktirati tempo dešavanja u svim sferama, pa tako i obrazovnoj.

Profesorica Mateša Bukva je poručila da će učenici Gimnazije i dalje participirati na svim događajima koji budu organizovani te da očekuje dinamičan i sadržajan naredni period.

Posebno je bitno da je učenicima, profesorici i školi, organizator Best in English takmičenja, Chech-US agency iz Praga u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja Republike Česke, poslao zvanične certifikate za učešće i ostvarene rezultate na takmičenju koji će biti od velike pomoći učenicima prilikom budućih bodovanja, odnosno upisa na fakultete.

Podsjetila je na činjenicu da je najbolji rezultat na takmičenju ostvario Muhamed Čabaravdić, učenik IVb razreda sa osvojenih 108,5 od mogućih 120 bodova i time zauzeo sjajno 5. mjesto, što je najbolji plasman u odnosu na sve učenike iz Bosne i Hercegovine.

Također, na ostvarenim rezultatima čestitala je i: Ismailu Dediću, Faruku Sijerčiću, Zerini Sirćo, Meliki Mutap, Amni Mutap, Vedinu Čeliku, Adili Mešković, Zuhri Alijagić, Aidi Duraković, Muhamedu Ademu Merdžaniću, Afanu Limi, Merjem Kadić i Ajli Alibegić, koju su još jednom pokazali raskoš i blistav talenat visočke Gimanzije.

Razgovor sa profesoricom Mirelom Matešom Bukvom pogledajte u Vijestima TV Visoko, u četvrtak, 17 februara!

Slaven Mirković