UČENICI GIMNAZIJE “VISOKO” NA SAJMU “VISOČKA ZIMNICA”

142

Bazari i učešće na sajmovima potpis su gimnazijalaca i odlična prilika za promociju umijeća, marljivosti, ali i način da pokažemo da se Gimnazija “Visoko” i njeni učenici pored redovne nastave bave i drugim korisnim aktivnostima.

Ovaj put gimnazijalci su se predstavili na sajmu “Visočka zimnica” koji je održan 12.10. ispred Kulturnog centra “Altindag”.Pored voća, povrća, pčelinjih i suhomesnatih proizvoda 24 izlagača, građani su se mogli zasladiti i kolačima koji su se našli na štandu naše škole.

Izlog je bio raznovrstan, zanimljiv i, prije svega, ekološki osviješten. Dezinfekcijski sprej na prirodnoj bazi koji su učenici pravili na Hemijskoj sekciji sa profesoricom Amrom Hrnjić bio je jedan od preparata koji je zainteresovao prolaznike i turiste ovog sajma. Gimnazijalci su pokazali i ručni radove poput nakita i podmetača za čaše, izrađene od recikliranog papira.

Koordinatorica Vijeća učenika Gimnazije “Visoko” Nedžla Čolo kaže da će zarađeni novac biti iskorišten za buduće projekte Vijeća učenika koji imaju za cilj da pomognu i ojačaju sekcije za njihov dalji rad i usavršavanje.

Tekst i fotografija: Nedžla Čolo 3. A