U13 TIM RK BOSNA VISOKO OSVOJIO ŠESTO MJESTO NA ZAVRŠNOM TURNIRU ZA PRVAKA BIH U LJUBUŠKOM

153

Omladinci RK Bosna Visoko (U13, igrači rođeni 2008. godine i mlađi) zauzeli su u konačnici šesto mjesto na završnom turniru za prvaka Bosne i Hercegovine u Ljubuškom.

Momci iz našeg grada odigrali su četiri susreta i ostvarili skor od tri poraza i jedne pobjede.

U grupnom dijelu takmičenja visočki „zeleno-bijeli“ su na otvaranju ubjedljivo poraženi od Škole rukometa Banja Luka rezultatom 16:5, nakon čega je u drugom kolu uslijedila znatno bolja partija i pobjeda protiv domaćeg tima, Izviđača 2 rezultatom 15:8.

U trećem kolu grupnog dijela rukometaši Bosne i Kozare iz Kozarske Dubice su odigrali dramatičan i neizvjestan susret kojega su odlučile nijanse, a ekipa Kozare je zabilježila minimalnu pobjedu rezultatom 15:14, tako da je bilo jasno da će visočki tim igrati za peto mjesto i to protiv ekipe Maglaja.

Maglaj je u duelu za peto mjesto prikazao bolju partiju i slavio zasluženu pobjedu rezultatom 15:7, tako da su mlade rukometne nade iz Visokog završni turnir okončale na šestom mjestu.

Inače, titulu prvaka BiH je osvojila ekipa Škole rukometa Banja Luka, koja je u spektakularnom finalu nakon produžetaka savladala domaćina, ekipu Izviđača 1.

Slaven Mirković

Foto: RK Bosna – Omladinske selekcije, FB Page