U VISOČKIM OSNOVNIM ŠKOLAMA POSTAVLJENE SPOMEN PLOČE SA IMENIMA I PREZIMENIMA ŠEHIDA I POGINULIH BORACA GRADA VISOKO

774

Organizacija porodica šehida i poginulih boraca „Visoko 92“ Visoko je, uz podršku Ministarstva za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona, u prethodnom periodu, realizovala još jedan značajan projekat. Riječ je o projektu postavljanja spomen ploča sa imenima i prezimenima šehida i poginulih boraca iz Visokog na vidna mjesta u osnovnim školama na području grada Visoko.

Osnovni cilj ovog projekta je doprinijeti očuvanju sjećanja i kolektivne svijesti o ulozi i važnosti šehida i poginulih boraca u odbrani naše domovine tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu. Želja nam je da buduće generacije Visočana i Visočanki znaju koji su to heroji pohađali njihovu školu, ali i da unuci i unuke šehida i poginulih boraca, pa čak i budući naraštaji, budu ponosni na svoje pretke.

Postavljanje ploča je završeno u pet osnovnih škola, a šesta ploča u Osnovnoj školi „Mula Mustafa Bašeskija“ u Moštu će biti postavljena nakon izgradnje zida na prilazu prema školi. Time će i kompelatan projekat biti realizovan i završen.

RTV Visoko/Organizacija porodica šehida i poginulih boraca “Visoko 92”