U SUBOTU, 18. SEPTEMBRA, SMOTRA FOLKLORA KULTURNO – UMJETNIČKIH DRUŠTAVA IZ CENTRALNE BOSNE I CRNE GORE

463

Kulturno – umjetničko društvo „Visoko“, prema ustaljenoj praksi, organizuje manifestacije s ciljem promocije bh., ali i internacionalnih kultura. Vodeći se tim putem, trenutno se provode aktivnosti na organizaciji smotre folklora, koja bi, prema najavama organizatora, trebala biti održana u Parku Ravne 2 narednog vikenda.

Nepovoljna situacija izazvana pandemijom korona virusa protekle godine nije dozvolila održavanje ovakvih i sličnih manifestacija, ali je ove godine situacija nešto drugačija.

Smotra folklora održat će se u subotu, 18.9.2021., od 15 do 17 sati. Sastavni dio manifestacije je defile kroz grad Visoko koji će biti upriličen prije smotre.

„Ove godine na smotri učestvuje osam kulturno – umjetničkih društava iz BiH, kao i prijatelji iz Podgorice, što je čini posebnom“, izjavio je  Nihad Dervišević, predsjednik KUD-a Visoko.

Organizatori pozivaju sugrađane da prisustvuju ovoj manifestaciji, uz poštivanje aktuelnih epidemioloških mjera.

Prateći trenutnu vremensku prognozu FHMZ-a, po kojoj se u narednim danima predviđaju nepovoljne vremenske prilike, organizatori računaju i na izmjenu lokacije, pa bi stoga, umjesto na otvorenom u Parku Ravne 2, ova manifestacija bila održana u sportskoj sali Franjevačke klasične gimnazije u Visokom, o čemu će javnost biti blagovremeno infomisana.

Ilma Hajlovac