U OŠ „KULIN BAN“ OLIMPIJADOM I BAZAROM OBILJEŽEN POSLJEDNJI DAN ŠKOLSKE GODINE

158

Na inicijativu Vijeća roditelja OŠ „Kulin ban“ Visoko za sve učenike upriličena je dječija olimpijada, u okviru koje su se učenici takmičili u nekoliko  disciplina, čime je na  nesvakidašnji način obilježen posljednji dan ove školske godine.

„Cilj ovog obilježavanja posljednjeg dana škole, je da djeci na neki način pokažemo da škola može biti zabavna, da su druženje i igra jako bitni. Da je takmičenje u sportskim disciplinama bitno, da djeci probudimo taj osjećaj za takmičenje, druženje, za igru i da ih barem na trenutak odvojimo od telefona, da im pokažemo da nije igra samo na telefonu, nego i da kroz druženje, smijeh i igru škola može biti zabavna. Da može biti zabavno druženje i da im uljepšamo posljednji dan ove školske godine, kako bi naredne godine što sretniji došli na nastavu i u školu“, rekla nam je Lejla Babić-Šišić, predsjednica Vijeća roditelja OŠ „Kulin Ban“.

Sagovornica je iskoristila priliku  da se u ime Vijeća roditelja, zahvali svim donatorima koji su pomogli da se ovaj projekat  realizuje.

Pored ove aktivnosti, organizovan je i bazar gdje su učenici mogli razmjeniti knjige, a cilj je smanjenje troškova  roditeljima za narednu školsku godinu.

Nudžejma Trako