U MZ Liješeva u toku radovi na proširenju vodovodne mreže grada Visoko

187

Nakon što su završeni radovi na polaganju primarnog cjevovoda u MZ Liješeva u dužini od 4 km, danas su nastavljeni radovi u navedenoj mjesnoj zajednici na proširenju vodvodne mreže grada Visoko.

Navedeni radovi realizuju se u sklopu projekta pod nazivom “Proširenje gradskog vodovodnog sistema grada Visoko – Podsistem Moštre”, gdje će se završetkom navedenog projekta trajno riješiti pitanje vodosnabdijevanja stanovništva sljedećih mjesnih zajednica: Topuzovo Polje, Moštre, Kološići, Liješeva i Orašac.

U MZ Liješeva u sklopu navedenog projekta izvode se radovi na izradi čvorova i objekata na trasi, te radovi na pripremi za polaganje sekundarnog cjevovoda.

Paralelno sa navedenim radovima u MZ Liješeva realizuju se radovi na polaganju primarnog cjevovoda u MZ Orašac.

Navedeni radovi u obje mjesne zajednice napreduju planiranom dinamikom, a prvi priključci očekuju se u maju naredne godine.

Također, u okviru navedenog projekta vrši se izgradnja rezervoara Dubrave kapaciteta 700 kubika, gdje su u toku radovi radovi na betoniranju i postavljanju hidroizolacije, a iz navedenog rezervoara snabdijevat će se sljedeća naselja: Rosulje, Ravne, Paljika, Dubrave, Srhinje , Muhašinovići, Biskupići, Donja Zimča, Gornja Zimča, Kozarci, Šareni Hanovi, Gornje Moštre, Monjare, Orašac, Kološići i Liješeva.