TUMULUS U VRATNICI- NEISKORIŠTENI IZVOR ŽIVOTNE ENERGIJE I ZDRAVLJA

2462

Da li su energetska vrata (vratnice) prema Bosanskoj dolini piramida u srcu Visokog zaboravljene kao turistički magnet?

Možda su lovci na životne energije koncentrisani na energetski tunel, a ne na selo Vratnica koje se izdiže kao osrednje brdo, sa čudnim imenom Toprakalija. Alija Toprak ili ToprakAlija za ovu priču manje je bitno. To brdo, taj latinski rečeno tumu(lu)s unutar sebe vjerovatno krije mističnu grobnicu prahistorijskih vladara Bosanske doline piramida, iznad koje djeluje jako energetsko polje.

Prije 13 godina misteriozne blokove su otkopali mještani Vratnice na čelu sa Admirom Tatarom koji će kasnije biti važna karika AP „Bosanska piramida Sunca“.

I dan danas Admir je vezan za blokove, doduše „nezavisne“, ali je svjedočio jakoj energiji na vrhu uzvišenja. Turisti koji znaju pronaći izvor lako energiju (zdravlje) sa Toprakalije akumuliraju u sebe.

Naša tijela su rezervoar bioenergije poznate kao chi, životna energija, orgonska energija, slobodna energija, eterična energija… U svakom slučaju, to je ljudska, životna energija. Ako imate smanjenu bioenergetsku vrijednost to može uzrokovati unutarnju nelagodu i bolest.

Piramide i megalitne lokacije širom naše planete emituju pozitivnu energiju.

Energija piramida ili tumulusa će kod zdrave osobe povećati životnu energiju.  Ako imate zdravstveni problem (a da o tome uopšte ne morate znati), smanjuje se povećanje vrijednosti životne energije. Pozitivni impuls piramida i tumulusa manifestuje se brzom detoksikacijom organizma. Vaš imunološki sistem ponovo počinje raditi 100 posto.

Zato Vratnica i uzvišenje iznad sela treba obnoviti kao turistički magnet. Dobar dio megalitnih blokova je propao, a životna energija skoro da je neiskorištena.