Utorak, 23 Jula, 2024

TRADICIONALNI SAJAM “JESEN U VISOKOM” OVE GODINE U NOVOM RUHU I NOVIM SADRŽAJIMA ZA POSJETIOCE

Pripreme za tradicionalni izložbeno prodajni sajam poljoprivredno prehrambenih proizvoda „Jesen u Visokom“ su u toku.

Sajam će biti održan u periodu od 4 . do 6. oktobra, organizator je Gradska uprava, od ove godine tu su i suorganizatori, visočka udruženja poljoprivrednih proizvođača, udruženje AGRO- VIS i Savez udruženja poljoprivrednih proizvođača ZDK sa sjedištem u Visokom.

„Ovo je 17. po redu sajam, biće održan u KSC Mladost i na platou ispred, sve je to na više od 1280 kvadratnih metara izložbenog prostora.Prema trenutnim podacima biće više od 80 izlagača iz cijele BiH. Aktuelna je još i prijava izlagača, zanimljiv je podatak, za prvih sedam dana , popunjeno je više od 40% kapaciteta. Dakle, pred nama je , sasvim opravdano, a prema rasploživim informacijama, jedan od najuspješnijih sajmova „Jesen u Visokom.“, istakao je predsjednik Organizacionog odbora mr. Adi Pašalić.

Osim izložbeno prodajnog dijela, ovogodišnji sajam donosi i nekoliko edukativnih predavanja i niz vrlo zanimljivih iznenađenja za posjetioce.

Zainteresovani izlagači još imaju vremena za prijavu učešća, otvorene su i prostorije Turist biroa u ulici Alije Izetbegovića, ponedjeljkom, srijedom i petkom vrata su otvorena za sve zainetresovane koji mogu doći po informaciju više.

Mirha Ganić

povezani članci

Najnovije